GURMANSKE VEZE

89.00 kn

Provokativni priručnik o zdravoj prehrani.
Ekskluzivni vodič kroz svijet afrodizijaka.

Između hrane, zdravlja, dobrog izgleda, živahnog tijela i ljubavnog života postoje veze, koje kao da su se izgubile pred prezauzetim urbanim čovjekom. Neizvodivo je da se svakodnevno zatrpavamo industrijskim prerađevinama, dozvoljavamo da nam nedostaju vitamini i minerali, izostavljamo kvalitetne proteine i ne bavimo se zanosnim začinima – a da zatim očekujemo zavidan libido i tijelo puno energije za ljubavne pobjede. Ili bilo kakve pobjede.

Afrodizijačka hrana nije nešto što se jede samo u trenucima kad želimo zavoditi. Radi se zapravo o nutritivno bogatim namirnicama na kojima bismo trebali svakodnevno živjeti. Ako do sada niste proučavali fascinantne gurmanske veze koje spajaju svijet zdrave prehrane s umjetnošću zavođenja hranom – ovo je knjiga koju ste čekali! Ona je jedinstveni priručnik o zdravoj prehrani i ekskluzivni vodič za one koji započinju romansu ili žele rasplamsati stare vatre – čarobna zbirka znanja o nutritivno bogatoj hrani, koja vas vodi kroz legendarni svijet afrodizijaka.

Nema na zalihi

Kategorija:
Opis

Opis

Maja Petrović je autorica popularnog bloga Vitki Gurman koji je 2014. god. dobio nagradu kao najbolji blog u Srbiji. Njezina knjiga Gurmanske veze predstavlja zbirku prerađenih i prilagođenih tekstova s bloga, obogaćenu novim do sada neobjavljenim tekstovima i receptima.

Maja bazira svoje menije na principima umjerene LCHF prehrane (manje ugljikohidrata i više masnoća), s povremenim izletima u recepte Paleo i Mediteranske kuhinje. Zalaže se za ograničavanje upotrebe šećera i drugih praznih kalorija, kao i za poboljšanje informiranja i obrazovanja o prehrani, koje je na vrlo niskom nivou.

Ova će vas knjiga naučiti kako zdravo jesti, neodoljivo kuhati, pravilno koristiti afrodizijake i zanosne začine, kako se brinuti o vlastitom tijelu i tijelu svoga partnera. Kada naučite da ljepota i seksipil dolaze iznutra a ne izvana, znat ćete kako zavesti ako partnera nemate, ili razbuditi strast ako partnera imate ali je strast zaspala, što učiniti ako imate višak kilograma i manjak živaca, sve uz dobro poznati neodoljivo oštar i duhovit stil pisanja Maje Petrović. Ovo je MUST HAVE knjiga za svaku modernu i osviještenu djevojku i ženu koja želi biti lijepa, zdrava, privlačna i uspješna.

Jezik: srpski, latinica

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Težina0.36 kg
Citat iz knjige

Citat iz knjige

Zašto sam napisala ovu knjigu

Nakon četiri godine pisanja bloga Vitki Gurman, pored tekstova o zdravoj ishrani i kvalitetu namirnica, izdvojila se još jedna grupa tekstova koji su se bavili romansom. To nije bilo neočekivano. Moj cilj je bio da naglasim suptilne veze koje postoje između hrane, zdravlja, dobrog izgleda, živahnog libida i ljubavnog života. Veze koje kao da su se izgubile pred urbanim čovekom, koji za sebe ima sve manje vremena.

Odabir kvalitetnih namirnica predstavlja znak pažnje i brige prvenstveno prema sebi. A pravilno odabrana, lepo spremljena hrana može da bude podeljeni užitak i znak pažnje prema drugoj osobi. Način da nekome nama važnom pokažemo koliko nam je stalo.

Kada sam ukombinovala priče o afrodizijacima s lekcijama o zdravoj ishrani, spojila omiljene recepte s legendama iz prošlih vremena koje i danas mogu da inspirišu – nastale su „Gurmanske veze“, praktični priručnik koji će učiniti da se osećate energičnije, sekse-pilnije i motivisanije.

Uspela sam da pokažem da tzv. „afrodizijačka hrana” nije deo folklora – već da su namirnice koje su oduvek smatrane afrodizijacima iste one koje danas možemo da nazovemo „šampionskim“ zbog njihovog izuzetnog nutritivnog sastava. One nisu samo alat za zavođenje, već izuzetno ukusne dragocenosti iz prirode na kojima svakodnevno treba da živimo.

Volela bih da ubrzo osetite kako vam divni ukusi koje ste pažljivo birali i uklapali u tanjirima donose lepotu, zdravlje i intenzivniju romansu. Napisala sam „Gurmanske veze“ želeći svima koji ovu knjigu uzmu u ruke da neizmerno uživaju u hrani, životu i jedni u drugima.

Maja

Podaci o knjizi

Podaci o knjizi

  • 256 stranica, dimenzije 14,50 x 20,50 cm
  • meki uvez
  • Izdavač Maja Petrović
  • Tisak Publish d.o.o. Beograd
  • Jezik srpski, latinica
  • ISBN 978-86-919651-0-5
  • Cijena 89,00 kn